Boorebâl

Wannieër:Op maondjig 29 jannewarie 2018
Wi-j laat:Vanaf 19:30 oor
Woeë ésj te doon:Inne Wieërter binnestad

Vör völ minse és 't Boorebâl un evenemênt waat onlosmakelik verbônge és met de naderendje vastelaovendj:
"Zoonger boorebâl heb ich geine vastelaovendj", zégke ze dan. Ouch dit sezoen és dur weer un fieëst oppe maondjigaovendj, umdet unne knappe jong en un net maegdje vör eine aovendj e getrawdj stelke zulle zeen.

Heej-onger kaome nog effe de hoeëfdpersoeëne van 't Boorebâl van aafgeloupe jaor in bieëldj.


Broêd: Marie-Belle Munten
Hobbies zeen sporten, koeëktj gaer, gieët gaer oppe tiêd uut aete en borrele met zien vrînde en femilie, huuërtj dit jaor beej ’t Preenselik gevólg van Preens Rens 1 van V.V. De Vêrkusköp.Dochter van ‘ne bekindje Hotelier in ’t Wieërter lând. Wêrktj as Regiomanager Noord-Holland bij Zorgzuster Nederland.
Dochter van Marie-jose van Ana Suzanna van der Heijden uut Hilversum en Maarten uut Belfeld en van Hans van Huub Munten uut Venlo en Dina Kühlmann uut  Hamborn.

Broêdegom: Sjoerd Haex
Zien groeëtste hobbie es vastelaovendjwages bâwwe met zien eîge vereîniging, doon dit jaor vör de 8e  kieer mej in de groeëte optocht, és ’n fanatiek lid van V.V. de Hêldje op Zök. És nogal völ in ’t water te vînge van de Ieëzere Mân, spuuëltj waterpolo in de Hieëre 1 van Zwum & Polo club de Rog, gieët gaer op wîntersport nao Oeësterrieek met de hieël femilie.
Wêrkt beej ’t Bawbedriêf van zien vader.
Zoeën van Bér van Nel van Bèr vanne Krim van de Sluis en Marlies van Harry van Deursen van Dreessen Antoon van Ni-jwieërt en Lies van Schroën.

Vader van de Broêd: Piet Cardinaal
Pap hawtj nog ’s gaer de trom, és drummer beej de Kêrkelikke Hermeni-j St Joseph 1880, veultj zich thoês beej di-j jong manne van de percussiongroep, hieët as hobbie fotoos make van alles en edereîn en és inmiddels met pensioen.
Pap és ‘ne zoeën van Frenske en Mieke van de Weever.

Mooder van de Broêd: Marlies Brouns
Mooder és hieëlemaol gek van de vastelaovendj, és ’n zieër aktief lid van de Lambieck Knoûp, wêrktj as sikkertaresse beej Land van Horne. Mam és ’n dochter van Charel Broens en Lies van de Muur.

Mooder van de Broêdegom: Corine Reijnders
Mooder es eigenaar van ’n Wînkelke aan de singel en net als pap lid van ’n groeëte vastelaovendjvereiniging op Luuëke, mooder deût dao van alles.
Mam és ‘n dochter van Annie van Nella van Dîrke Ties en van Mies van Kerneel van ’t Boorehermenieke.

Vader van de Broêdegom: JohnReijnders
Hae és vuuërzitter  van ’n groeëte vastelaovendjvereiniging op Luuëke. Ouch és hae verslaaggaever beej L1. Hae és de groeëtste fan van de dames vanne Moeësdiek. Wêrktj as reïntegratieadviseur en jobcoach. Pap és ‘ne zoeën van Mien van Marie van Lei van Mariekesleike en Sjaak van Bert van Gabriël vanne Gebbel en van Lei van May van Tuurke en Jan van Bongerte Sjang.

Getuuge Broêdegom: Luuc Vleeshouwers
Hobbie és voetballe beej de beste voetbalklup oppe Moêsdieëk, veertj gaer vastelaovendj en és lid van VV Neet te Kloppe, deût dit jaor vör de 11e kieër mej aan de optocht, gieët gaer stappe met zien kammeräöj, sinds kort vader gewoeëre van de schoeënste dochter van de hieël wêrreldj, drînktj nog ’s gaer oppe tiêd spesjaal beerke’s, gieët gaer op verkânsie.
Wêrktj as wêrkvuuërbereî-jer beej Spiroclean in Ni-jwieërt. Zoeën van Thijs van Vester van Spijk Merketrien en Mieke van Lewi-j d’n Îngel en Maril van Lou van Louis de plies uut Brunsum en An van Lemmen uut Zitterd.

 

Getuuge Broêd: Nicky Linskens
Veertj gaer vastelaovendj, hultj van lekker aete, aafgeloûpe jaor met kêrmis mooder gewoore van ’n kejschoeën dochter,  groeëtse fan van de Moêsdieëk 3, huuërdje beej ‘t ’t Preenselik gezelschap van 2012, kemissielid van ’t CDA, és ‘n aod-lid in de Gemeindjeraod van Wieërt. Wêrktj as beleidsmedewêrkster beej de Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE). Dochter van Henny van de Truuj van de Musj en Sjaak van de Burrie en Peter van Dré Linskens van de Peddemoeëk en de piependje pörs en zus Giêne van de kapsalon uut de Hoegstroat.

 

Foto's Boorebâl-2017


Kiektj ouch us beej

13 februari 2017

De boorebroêloft van 2017 in de Wieërter binnestad woor un groeët succes. De hoeëfdpersoeëne in dit spektakel woore: Broêd: Marie-Belle Munten Broêdegom: Sjoerd Haex Aojers Broêd: Piet Cardinaal & Marlies Brouns Aojers Broêdegom: John &…

Gezelschap Boorebroêleft 2017

Lees meer

7 februari 2017

Op maondjig 13 fibberwari beheurtj de binnestad weer tôw aan alle boore en boorinne van Wieërt en umstreke. Boorebâl blieëftj uniek oppe maondjig det kinne ze nergus angers in Limburg os naodoon. Same met de…

Boorebâl 2017

Lees meer
Mieër noets