SLV-Orde van Verdienste vör Wil Berben

29 januari 2020

Oppe maondjig kaome de besteurslede van de SLV (de Samenwirkendje Limburgse Vastelaovesvereiniginge) traditiegetraw nao de Boonte Aovendj in Wieërt. Det doon ze neet allein um 's lekker te kinne lache. Nein, mieëstal zette ze ouch ein of mieërdere persoeëne in 't zönke vanwege eur inzet vör de vastelaovendj in 't algemein of dae van Wieërt in 't bezûndjer.

Op vuuërdracht van V.V. de Rogstaekers hieëf  't besteur van de SLV Wil Berben tiêdus de Boonte Aovendj van 27 jannewarie in 't Munttheater in Wieërt onderschei-je mét de Orde van Verdienste. Dieës orde is towgekindj vanwege zien verdeenste vör de FOS ("Fieëst Oppe Straot"), de optochtbegeleiding, websitebehieër, archief en zien belangriêke rol beej de tentoeënstelling ter ieëre van 't 8x11 jubileum van de Rogstaekers in 't gemêindjemuseum van Wieërt.


Wil Berben mét naeve zich echtgenoeëte Annie kriegtj uut hang van vuuërzitter
Raymond Vlecken van de SLV de oorkonde di-j huuërtj beej de Orde van Verdienste


Tags: -

Kiektj ouch us beej:

25 februari 2020

Naodet op zoondig de groeëte optocht neet doeër kós gaon vanwieëge ‘t slechte waer, waas ‘t oppe maondjig gelökkig wat baeter roond de tiêd det de wichteroptocht mós gaon trekke. En det woeër te mêrke….

Wichteroptocht 2020: de priêze!

Lees meer

17 februari 2020

Tiêdus de installatie van de Preense in ‘t stadhoês op 16 fibberwarie 2020 waerdje de beneuming bekindj gemaaktj van Peter Wulms tot Groeët-Offeseer in de Orde van de Rog. Peter és vanaaf 1998 lid van…

Peter Wulms: Groeët-Offeseer

Lees meer

22 februari 2020

Wieëges de slechte waersvuuërspellinge hieët Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers besloeëte um de “Groeëte Rogstaekersoptocht” van zoondig 23 fibberwarie aanstaondje aaf te gelaste. Doeër de groeëte inspanninge van optochtdaelnemers, vreejwilligers en organisâsie és dit ‘n zwaor en…

Letste noets: OPTOCHT AAFGELASJ!

Lees meer
Mieër noets