Veer daag Fieëst oppe Mêrrentj

15-02-2019

V.V. de Rogstaekers breîdj ’t artiestenprogramma, det al ’n paar jaor ónger de titel Fieëst oppe Mêrrentj op de dieënsdig met vastelaovendj plaatsvingtj, uut nao de zaoterdigaovendj en de zoondigmiddig en -aovendj. Dit gebuuërtj in samewêrking met de horeca-óngernemers aan de Mêrrentj in Wieërt.

 

Eînmalig optraeje Plat Wieërs

‘t Fieëst oppe Mêrrentj vingtj plaats op zaoterdigaovendj aansloêtendj aan de Vastelaovendjmès met een optraeje van ónger ângere Plat Wieërs. Doeër ‘t neet verstrekke van ‘n vergunning doeër de gemeindje Wieërt aan Stichting Wieërt Alaaif dreigdje ‘t geplandje optraeje van dieëze Wieërter topper in ‘t water te valle.
2019-02-14FieëstOppeMêrrentj800x600.jpgUmdet V.V. de Rogstaekers alle faciliteiten aanwieëzig hieët op de mêrrentj vör ‘n groeët evenemênt, wi-j oeëverkapping, geluid en leecht, podium, toiletten enzoeëwieter, hieët de vereîniging in samewêrking met de horeca-óngernemers De Soos, De Gruijter, D’Oude Markt en De Weerter Bazaar besloête um vör dit optraeje ‘n podium te beeje. Naeve Plat Wieërs zulle nog völ ânger artiesten ‘t podium betraeje.

Uutbrei-jing zoondigprogramma

Ouch op zoondig 3 mieërt vingtj ’n uitbrei-jing van ‘t al geplandje programma plaats. ‘t Muziekprogramma startj medeîn nao de optocht mét ‘n groeët aantal bekindje Limburgse en lokale artiesten. In de loup van de aovendj waere de artiesten aafgewisseldj met de priêsuitreiking van de optocht. Met de uitbrei-jing van eur programma wille ze aan de behoefte van ‘t grujjendje publiek tiêdus de aafgeloupe veer jaor tegemoot kaome en ‘t gaat towmake dat ontstieët noow ‘t programma van Wieert Alaaif neet doeërgieët.

Op de maondjig és nao de Wichteroptocht ‘ne dj actief. Tiêdus de slotdaag op dieënsdig startj ‘t artiestenprogramma vanaaf 14:00 oor en saovus vingtj op dezelfdje locatie de abdicatie van de preense plaats.

Zoeëgaw d’r mieër informatie és oeëver ’t defintieve programma, laote vae uch det wieëte.