Hândbook Veiligheid van SLV

26 september 2019

t Besteur van de Samewirkende Limburgse Vasteloavesvereniginge (SLV) hieët tiêdus eur Algemein Ledevergadering de ieërste exemplaren van ‘t Handboek Veiligheid aan de 17 lidvereînigingen uutgereiktj.

Heej-onger de volledige tekst, wi-j di-j op 26 september in Dagblad De Limburger stong.


Het bestuur van de Samewirkende Limburgse Vasteloavesvereniginge (SLV) heeft tijdens haar Algemene Ledenvergadering de eerste exemplaren van het Handboek Veiligheid aan de 17 lidverenigingen uitgereikt.

De presidenten en vorsten van de 17 stadscarnavalsverenigingen hebben het boek symbolisch in ontvangst genomen ter verdere verspreiding. Het bestuur van de SLV heeft het boek in haar jubileumjaar aangekondigd om organisatoren van feesten en optochten een handreiking te bieden bij de vele regels en vergunningen die noodzakelijk zijn om activiteiten te organiseren.

Eerste stap

President Raymond Vlecken van de SLV benadrukt dat het Handboek nooit af is. “Het is een handreiking om verder te komen in het woud van regels. We hebben bij veel gemeenten en organisaties de regels opgevraagd en gebundeld omdat veiligheid hoog in het vaandel staat. Regels kunnen veranderen en daarom is dit ook een dynamisch boek dat iedereen zelf kan aanvullen. Het is een eerste stap om organisatoren op weg te helpen”, aldus Vlecken.

Digitale versie

Vorig jaar bestond de SLV 5×11 jaar en dit Handboek Veiligheid wordt dan ook als jubileumcadeau voor velen beschouwd. Vlecken: “Het is niet alleen voor onze 17 stadscarnavalsverenigingen. We stellen het ook aan andere verenigingen en de Provincie Limburg graag ter beschikking.” Daarnaast wordt ook zorggedragen voor een digitale versie van het handboek op de website van de SLV vanaf 11 november 2019, de start van het nieuwe seizoen.

Aangesloten verenigingen

Bij de SLV zijn aangesloten: Baeker Pottentaote,’t Bombakkes uut Génnep, Karnevals Vereniging Burgerlust (K.V.B.), D’r Kirchröatsjer Vasteloavends Verain, De Aanhawwersj Meersje, Mestreechter Stadsvastelaovendsvereiniging De Tempeleers, D’n Uul Remunj, Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse Gelaen, ‘t Comité Carnavalsviering Hoensbroek (CCH), Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus, Sjtadsvastelaovesvereiniging De Marotte Zitterd, Vastelaovessoosjeteit ‘De Mirlitophile’ Vallekeberg aan de Geul, Vg. D’n Oeles Tegele, v.v. de Piëlhaas (Venray), V.V. de Rogstaekers Wieërt, Vastelaoves Vereiniging de Steinder Bök en Heëlesje Vastelaovendsvereniging De Winkbülle.

Het Handboek Veiligheid is een blijvend cadeau waarmee de SLV wil bijdragen aan de veiligheid bij en rondom optochten. Afbeelding: SLV

Tags:

Kiektj ouch us beej:

25 september 2019

Op zoondig 22 september woeëre de Rogstaekers ouch vanne perti-j tiêdus ‘t Cultureel Lint. Oppe Nowwe Mêrrentj kos ‘t publiek op ‘n breefke invölle, weem d’r in 2020 volges hun Preens en Jeugdpreens vanne Rogstaekers…

Vör eine kieër Preens

Lees meer

23 september 2019

Tiêdus ‘t Cultureel Lint op zoondig 22 september és ‘t mozaïek “De Rog” van de intösse gestôrve kûnstenaar Jan Tullemans aan het St. Raphaëlpad in gebroêk genoeëme. D’r és ‘n gedînkplaat onthuldj mét dao op…

Gedînkplaat Rogmozaïek onthuldj

Lees meer

22 mei 2019

Eîn doeër wijlen Jan Tullemans gemaaktj mozaïek-kûnstwêrk mét ’n vuuërstelling van ‘ne rog, as symbool vanne Wieërter vastelaovendj, és in samewêrking mét verschillendje perti-jje verplaatsj. ’t Kûnstwêrk és noow te vînge op ’t paad vuuër…

Rog-mozaïek Jan Tullemans verplaatsj

Lees meer
Mieër noets