Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hândbook Veiligheid van SLV

26-09-2019

t Besteur van de Samewirkende Limburgse Vasteloavesvereniginge (SLV) hieët tiêdus eur Algemein Ledevergadering de ieërste exemplaren van ’t Handboek Veiligheid aan de 17 lidvereînigingen uutgereiktj.

Heej-onger de volledige tekst, wi-j di-j op 26 september in Dagblad De Limburger stong.


Het bestuur van de Samewirkende Limburgse Vasteloavesvereniginge (SLV) heeft tijdens haar Algemene Ledenvergadering de eerste exemplaren van het Handboek Veiligheid aan de 17 lidverenigingen uitgereikt.

De presidenten en vorsten van de 17 stadscarnavalsverenigingen hebben het boek symbolisch in ontvangst genomen ter verdere verspreiding. Het bestuur van de SLV heeft het boek in haar jubileumjaar aangekondigd om organisatoren van feesten en optochten een handreiking te bieden bij de vele regels en vergunningen die noodzakelijk zijn om activiteiten te organiseren.

Eerste stap

President Raymond Vlecken van de SLV benadrukt dat het Handboek nooit af is. “Het is een handreiking om verder te komen in het woud van regels. We hebben bij veel gemeenten en organisaties de regels opgevraagd en gebundeld omdat veiligheid hoog in het vaandel staat. Regels kunnen veranderen en daarom is dit ook een dynamisch boek dat iedereen zelf kan aanvullen. Het is een eerste stap om organisatoren op weg te helpen”, aldus Vlecken.

Digitale versie

Vorig jaar bestond de SLV 5×11 jaar en dit Handboek Veiligheid wordt dan ook als jubileumcadeau voor velen beschouwd. Vlecken: “Het is niet alleen voor onze 17 stadscarnavalsverenigingen. We stellen het ook aan andere verenigingen en de Provincie Limburg graag ter beschikking.” Daarnaast wordt ook zorggedragen voor een digitale versie van het handboek op de website van de SLV vanaf 11 november 2019, de start van het nieuwe seizoen.

Aangesloten verenigingen

Bij de SLV zijn aangesloten: Baeker Pottentaote,’t Bombakkes uut Génnep, Karnevals Vereniging Burgerlust (K.V.B.), D’r Kirchröatsjer Vasteloavends Verain, De Aanhawwersj Meersje, Mestreechter Stadsvastelaovendsvereiniging De Tempeleers, D’n Uul Remunj, Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse Gelaen, ‘t Comité Carnavalsviering Hoensbroek (CCH), Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus, Sjtadsvastelaovesvereiniging De Marotte Zitterd, Vastelaovessoosjeteit ‘De Mirlitophile’ Vallekeberg aan de Geul, Vg. D’n Oeles Tegele, v.v. de Piëlhaas (Venray), V.V. de Rogstaekers Wieërt, Vastelaoves Vereiniging de Steinder Bök en Heëlesje Vastelaovendsvereniging De Winkbülle.

Het Handboek Veiligheid is een blijvend cadeau waarmee de SLV wil bijdragen aan de veiligheid bij en rondom optochten. Afbeelding: SLV